Георги Атанасов с 6 риторични въпроса към „Сектор Г“ и декларацията срещу Гриша Ганчев

Разединението в ЦСКА е напът да достигне нова критична точка с оглед появилите се декларации в полза и ущърб на собственика Гриша Ганчев. Спортният журналист с дългогодишно изявена симпатия към „червения клуб“ – Георги Атанасов, избра страната на финансовия благодетел, като дори публикува своето становище с 6 риторични въпроса към запалянковците, които искат нова промяна.

Публикуваме текста от „Топспорт“ без редакторска намеса:

Като чета и слушам заявленията на част от агитката на ЦСКА, капка в морето на “червената” общност, оставам с усещането, че тези млади хора са жертва на амнезия или на нещо по-лошо. Смятам ги за съмишленици в една обща, свята кауза и затова не бих искал да употребявам тежки квалификации от типа на “предатели”, “саботьори”, “ликвидатори”, въпреки че разрушителният ефект от техните думи и действия води именно в тази посока. Позволявам си да им задам няколко елементарни, реторични въпроса…

Първо: вярно е, че финансовата изрядност е задължителна за всеки професионален клуб, но къде беше гражданският коректив от трибуните, когато в продължение на цяло десетилетие, между 2006-та и 2015-та, ЦСКА бе всичко друго, но не и нормална футболна институция. Защо активистите от агитката не изхвърлиха от “Армията” Лупи и пернишките “гърнета”, които превърнаха най-престижната футболна марка на България във всекидневен цирк. За болка на своите, и за кеф на враговете?

Второ: къде бяха повечето от днешните “морални коректори” през пролетта на 2006-та, когато беше изтъргувана в полза на “Герена” практически спечелената титла срещу по-висок тото-коефициент?

Трето: дали вечно недоволните си дават сметка за стойността на двете национални купи и двете поредни участия на ЦСКА в групите на европейските турнири в условията на нечуван и невиждан корпоративен монопол на служебния първенец от Делиормана, обслужван от БФС, реферите, повечето медии и цялата порочна Система, наричана още Статукво. Успоредно със садистичен геноцид по всички възможни направления срещу 31-кратните шампиони.

Четвърто: осъзнават ли тези, които развяват плашилото на “крутите мерки”, че са на път да върнат ЦСКА там, където клубът се намираше през лятото на 2015-та? Отново предупреждавам кратко и ясно цялата червена общност – втори път чудотворно спасение няма да има! Друг Гриша Ганчев няма да се намери! Особено в актуалната вътрешна и външна конюнктура. За ЦСКА няма да има нито реверанси от данъчните власти, нито спонсори по директива свише, нито лицензи на вересия от БФС.

Пето: надеждата на душманите да ликвидират веднъж и завинаги своя “армейски” кошмар никога не е угасвала. А сега вътрешните пишман “дисиденти” предоставят най-желания великденски подарък на всички онези, които явно или тайно ненавиждат ЦСКА. Впрочем, мислещите хора без съмнение са схванали защо враговете на “червения” клуб толкова силно мразят Гриша Ганчев. Ами, защото този човек спаси от разгром “Армията”, върна свещените символи в техния исторически дом, като продължава да плаща за престъпленията на предишните собственици. Попътно върна ЦСКА и в Европа чрез стабилно финансиране и поредица отлични трансфери. Една стара мъдрост гласи – кажи ми, кой ти е враг и кой приятел, и ще ти кажа кой си. Точно по враговете на Гриша Ганчев може да се съди за неговото значение за ЦСКА. Този човек заслужава дълбока признателност, а не хули. Дано огромното мнозинство от “червената” общност, което твърдо подкрепя Гришата, не преживее нови кошмари заради кресливите “инфлуенсъри” с плакатите и декларациите.

Шесто: трудно се гради, лесно се руши. Естествено, привържениците имат право на мнение, несъгласие, критика и алтернативни позиции. Това никой не отрича. Нямат обаче никакво право да убиват клуба, който уж толкова обичат, като го обричат на хаос, безвремие и агония. Още повече, след като вече веднъж сме преминали през тази Голгота. Ако “революционерите” не го разберат и не протегнат ръка за обща борба в името на ЦСКА, те очевидно заслужават без кавички най-крайните квалификации, описващи човешкото падение. Друго не е възможно. Впрочем, “сини”, “зелени” и “еничари” не са и мечтали някой отвътре да разпъва на кръст ЦСКА точно по Великден…”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.