Развръзката за Челси е все по-близо

Кръгът около бъдещия нов собственик на Челси се стеснява. В четвъртък изтече срокът за евентуалните кандидат-купувачи да подадат окончателните си оферти за „сините“. Три големи имена останаха в наддаването за лондонския клуб – консорциумът, воден от Тод Боели (съсобственикът на ЛА Доджърс), милиардерът Стивън Палиука (собственик на Бостън Селтикс) и сър Мартин Броутън (бивш президент на Британските Авиолинии и Ливърпул).

Необходимо е Висшата лига да одобри покупката между някое от тези имена, процес, който според главния изпълнителен директор на лигата Ричард Мастърс може да отнеме около десет дни. Той обаче увери, че ако е необходимо да се направи по-бързо, това може да бъде постигнато за по-малко време.

В петък семейство Рикетс обяви, че е оттеглило офертата си за клуба, след като се сблъска с реакцията на феновете. Официалното изявление на групата гласеше: „Групата Рикетс-Грифин-Гилбърт реши след внимателно обмисляне, да не подава окончателна оферта за Челси“. Новите собственици на Челси също така ще придобият значително портфолио от имоти около „Стамфорд Бридж“ на стойност десетки милиони паунда заради наследството от Роман Абрамович в опитите му да преустрои земя близо до стадиона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.