Босът на Ферари приветства Ауди и Порше във Формула 1

Шефът на Ферари Матия Биното каза, че ще се радва да види Ауди и Порше във Формула 1. Германските производители са напът да се присъединят към F1 през 2026 година. Тогава правилата за двигателите ще бъдат значително променени.

В момента спортът работи усилено, за да стане по-привлекателен за производителите.

Една от идеите на F1 e ограничаване нa сложността на настоящите хибридни двигателни системи. Целта е те да бъдат направени по-рентабилни, включително чрез премахване на мотор генератора за топлина MGU-H.

Изглежда, че Порше и Ауди най-накрая ще се присъединят към световния шампионат.

Наскоро ръководството на Фолксваген Груп гласува в подкрепа на този ход на среща във Волфсбург. Въпреки това някои подробности относно влизането във F1 все още не са уточнени.

Биното подкрепи инициативата от страна на колегите си и шефове на отбори – Кристиан Хорнер и Тото Волф.

„Много сме щастливи, че Порше и Ауди искат да се присъединят към F1. Това е чудесно за спорта, за Формула 1. Освен това ние ще радваме да се състезаваме срещу такива марки. Като цяло смятам, че това е добра новина, от която трябва да сме много доволни,“ каза Биното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.