Това ли е причината Мъри да поиска да напусне Левски?

Треньорът на Левски Станимир Стоилов в последните дни не бе на себе си след победата с 3:2 над Лудогорец. Наставникът изпусна нервите си след края на мача в Разград и дори заплаши да напусне българския футбол. Оказа се, че наставникът има някои търкания с част от управата на “сините”. Причината за това е дълг в размер на $10 000, твърди “Мач Телеграф”.

Сумата изглежда нищожна, като от Левски не са се разплатили с няколко агенти, които съдействаха за зимната селекция. Точно това е вбесило Мъри, който доведе няколко много качествени чужденци, които качиха доста класата на отбора. Става въпрос за бразилците Уелтън и Цунами, както и бранителите Сонко Сундберг и Ван дер Каап. Само за първия от тях Левски плати минимална трансферна сума, която е направо смешна за качествата на нападателя. Останалите дойдоха като свободни агенти, но клубът трябваше да плати комисионна на техните агенти, които съдействаха за сделките.

Когато не се плаща трансферна сума, тази такса става по-висока и в същото време задължителна. Мъри обаче е направил буквално подарък на Левски, като се е разбрал с мениджърите да вземат само по около 2000 евро на сделка. Това е смешна сума, но клубът все още не я е изплатил. Така Стоилов е поел солиден удар по реномето си пред агентите, които му съдействат за трансферите. По-лошото е, че заради този проблем е блокирана работата по лятната селекция, защото треньорът не може да работи с въпросните агенти, докато клубът не се разплати с тях.

Според информация от “Герена” ден след мача в Разград Стоилов ясно е заявил претенциите си към шефовете за лошата работа в клуба. Той е поставил на масата въпроса за неизплатените 10 хил. долара и е разкрил, че именно това го е накарало така да побеснее. Той се надява на бърза реакция и този проблем да бъде решен в най-кратки срокове.

Междувременно, наставникът на “сините”, подобно на колегата си от ЦСКА Алън Пардю, ще даде пресконференция преди утрешното Вечно дерби между Левски и “червените”. Тя ще е с начален час 15:30 часа и ще се проведе в миксзоната на Сектор “В” на стадион “Виваком Арена – Георги Аспарухов”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.