Огромно признание за българин в САЩ

Един от най-успешните борци на България от близкото минало Иван Раднев Иванов бе назначен от Американската федерация по борба за генерален мениджър в класическия стил, съобщават от организацията, предава Гонг.

Иванов, сребърен медалист от световното първенство в Тампере през 1994, е натоварен с “трансформацията на класическия стил в САЩ от юношеската борба до световното и олимпийско ниво”.

“Радваме се, че Иван Иванов прие поканата ни за съвместна работа в класическия стил. Имахме много сериозни кандидати за позицията на генерален мениджър и се спряхме на него. Чака ни много работа, но сме сигурни, че Иван има не само страст към спорта, а и правилната визия за развитието на нашата програма. Той ще има нужда от съдействието на много хора, за да изкачи класическия стил на нужното ниво, но е готов за предизвикателството. Целта е да изкачим САЩ сред най-добрите отбори в света”, казва Коуди Бикли, който е отговорник за националните отбори във федерацията.

Освен световен вицешампион на 62 кг, Иван Иванов е носител на титлата “Никола Петров”. След като завършва кариерата си, той заминава за САЩ и работи години наред в треньорския щаб на националния отбор на страната, както и на колежанско ниво.

Иванов е известен и с изобретяването на различни тренировъчни уреди, един от които е популярният “Bulgarian Bag”. Той е широко използван както от професионални спортисти по борба, ММА, джудо и други бойни спортове, така и от аматьори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.