Бербатов направи любопитни признания за живота си

Президентът на БФС Димитър Бербатов даде обширно интервю в предаването “Седмицата на Дарик” по Дарик радио, в който разкри някои интересни подробности от своя живот, като дори разкри, че вече от почти три години е станал веган.

“Мъжкото приятелство и рицарството е процес, в който растеш и сам си налагаш морални ценности, за да се развиваш. Можех да бъда нелоялен към моите приятели, но не бях такъв. Така стигаш до етап, в който знаеш, че на тези приятели можеш да се довериш за каквото и да е. Когато можеш да покажеш, че можеш да си честен и откровен с приятелите си, тогава има истинско доверие. По-правилното е да не се притесняваш да говориш с другия”, заяви той.

Бербатов говори за възмъжаването си и за преследването на целите си: “Когато преодоляваш трудностите, тогава възмъжаваш. Това е един неосъзнат процес. Аз гледам филми и чета книги, за да гледам другите как са се развивали. Компасът ти винаги трябва да е насочен към целта”.

“Трудностите са ме изградили такъв, какъвто съм. Добрите времена създават слаби хора. Слабите хора създават трудни времена, а после трудните времена създават силни хора и това е кръговратът на живота. Имаше един мач с Левски, който загубихме, а аз пропуснах гол, това бе катарзис за мен в най-ранна възраст. Тогава се опитаха да ме пречупят, но моята самодостатъчност ми помогна да го преодолея. Тогава се чудех защо идват толкова упреци. Тогава се отказваш или продължаваш напред. Аз продължих. Свикнал съм да бъда единак и тогава това ми помогна да продължа напред. Аз вярвам в знаците. Преди пандемията аз вече бях спрял с футбола и един ден се погледнах в огледалото и не се харесах. Премерих се и видях, че съм 91 килограма, а по принцип съм бил 83-84. Казах си, че работата не е добре. Усетих, че имам разни болежки и започнах да се съмнявам. Ходих на доктори, които казаха, че всичко ми е наред, а аз не се чувствам добре. Тогава започваше пандемията, като попаднах на една книга за здравето. Тогава започнах да изучавам това как да се храня и от почти три години съм веган. Усетих го, че това е моето нещо и го пробвах, но полека-лека. Интуицията ми го подсказа, тялото ми го подсказа”, каза още Бербатов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.