Руската шахматна федерация вече е част от Азия

Надзорният съвет на Шахматната федерация на Русия гласува с пълно единодушие за влизането и в състава на Азиатската шахматна федерация, съобщи ТАСС.

“На 14 април се състоя заседание на Надзорния съвет на Федерацията по шахмат на Русия, на което единодушно беше прието решение за влизане на ФШР в състава на участниците на Азиатската шахматна федерация“, се казва в съобщение на руската федерация.

Азиатската шахматна федерация се ръководи от шейх Султан бин Халиф ал-Нахаян, който е син на президента на Обединените арабски емирства Халифа бин Зайед ал-Нахаян.

Заради руската инвазия в Украйна на 16 март тази година Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) забрани на Русия и Беларус да имат свои отбори в състезания под егидата на организацията, а индивидуалните състезатели от двете страни могат да участват в турнири като неутрални спортисти.

Очаква се преминаването на Руската шахматна федерация към Азиатската шахматна федерация да завърши в рамките на следващите от два до три месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.