Хамилтън отново засвидетелства силната си симпатия към Бразилия

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се пошегува, че “чака бразилския си паспорт” и така напомни за инициативата на бразилския депутат Андре Фигуейредо, който преди време предложи британецът да получи бразилско гражданство.

Хамилтън често е обяснявал, че има силна връзка с Бразилия, негов идол е бил легендарният бразилски пилот Айртон Сена, а Люис спечели първата си световна титла през 2008 точно в Бразилия. Години по-късно местните фенове му простиха за поражението на Фелипе Маса и през 2021, след едно от най-силните си състезания в кариерата, Люис се качи на подиума в Сао Пауло с бразилския флаг.

Между състезанията в Австралия и Италия Хамилтън беше на посещение в Бразилия и коментира идеята за това да получи бразилско гражданство, която междувременно се разви. Сега тя е част от предизборната кампания за президент, като на нея залага кандидатът Чиро Гомес.

Първоначалната идея на Фигуейредо е Хамилтън да получи почетно гражданство заради заслугите му към Бразилия.

“Искам да прекарвам повече време в Бразилия – заяви пилотът на Мерцедес. – Тук е прекрасно. Бил съм само в Рио де Жанейро и Сао Пауло, но искам да се върна за Коледа, Нова година или някой друг празник.”

Хамилтън е приятел с футболиста Неймар, както и с трикратния световен шампион по сърф – Габриел Медина.

“Неймар и Габриел ме канят всяка година, но досега не съм имал шанс да дойда. Чакам си бразилския паспорт”, пошегува се Люис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.