Ето как Гришо коментира страхотното си представяне в Монте Карло

Григор Димитров изрази щастието и облекчението си от бляскавата победа над поляка Хуберт Хуркач в почти 3-часов равностоен дуел, която го класира на полуфиналите на Мастърса в Монте Карло. След мача в интервюто си на корта Гришо направи и анализ на представянето си.

Ето какво каза нашенецът:

“Не знам кое беше ключово за победата. Той много повиши нивото си в третия сет и знаех, че трябва да настъпвам по-напред по корта и да пласирам търпеливо топките. Очевидно това не е най-добрият вариант. При 5:5 се успокоих и си казах, че трябва да видим сега как ще се развие двубоя.

И двамата бяхме добре физически, но аз чувствах, че имам малко предимство и се стремях да съм по-настоятелен и да го поставям под напрежение. Преди тайбрека не си казвах нещо специално, а просто, че трябва да пласирам топките в корта. Усещах, че го поставях в неудобни ситуации, като целият мач беше много равностоен.

Не мисля за това колко съм близо до най-доброто си ниво на клей, просто мисля мач за мач. Сезонът на клей не е толкова дълъг, но има много предизвикателства и аз просто работя върху представянето си. Ако загубя, ще съм разочарован, ако бях загубил днес – също, но нямаше да съм толкова суров към себе си, защото направих правилните неща. Благодаря много на хората, които ме подкрепят.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.