Един кандидат по-малко за Челси

Консорциум, ръководен от собствениците на Чикаго Къбс – семейство Рикетс, се оттегли от борбата за закупуване на английския футболен клуб Челси, съобщиха от американското семейство.

“Става все по-ясно, че някои въпроси не могат да бъдат разгледани предвид необичайната динамика около процеса на продажба. Възхищаваме се на Челси и неговите фенове и желаем успех на новите собственици”, казаха те в изявление.

Решението беше обявено след крайния срок за подаване на оферти за клуба от Висшата лига, който се продава от санкционирания руски собственик Роман Абрамович.

Офертата се ръководеше от председателя на Къбс Том Рикетс.

Междувременно правителството на Великобритания обяви вчера, че налага санкции на изпълнителния директор на лондонския футболен клуб Челси Евгений Таненбаум във връзка с руската инвазия в Украйна.

Той ще бъде обект на замразяване на активи и транспортни санкции, което означава, че всеки плавателен съд или самолет, които притежава, наема, контролира или с който оперира, може да бъде задържан, ако влезе в Обединеното кралство.

Санкции са наложени и на Давид Давидович, приближен на собственика на Челси Роман Абрамович.

Британското правителство посочва като причина за санкционирането на Таненбаум и Давидович тяхната тясна обвързаност с Абрамович, на когото Лондон вече е наложил санкции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.