Критерият на един съдия – Волен Чинков!

Един от любопитните моменти в мача между Левски и Черно море от 26-ия кръг на efbet Лига (2:0) бе първият жълт картон на нападателя на “моряците” Евгений Сердюк. В 28-ата минута на двубоя Филип Кръстев наплю украинеца, който реагира и избута футболиста на “сините”. Малко след това двамата получиха жълти картони.

Интересното в случая е критерият на главния съдия при показването на картони при подобна ситуация в друг мач. В двубоя между Царско село и Лудогорец същият рефер при идентична ситуация реагира по различен начин. В 55-ата минута Пиерос Сотириу изблъсква със сила играч на Царско село, но Чинков взе друго решение (във видеото).

Подобни ситуации, отсъдени с различен критерий, в мача между Левски и Черно море не бяха никак малко. За единия отбор картоните се пестяха, докато в другата посока те се даваха за всяко нещо. В 17-ата минута на срещата Уелтън премаза в наказателното поле Виктор Попов, а Чинков подмина нарушението и отсъди аут. В 22-рата минута същото грубо влизане на футболиста на Левски срещу Пабло Гарсия изобщо не бе свирено. В 39-ата минута на двубоя Уелтън влезе на Виктор Попов с бутоните, но пак картон нямаше. Какво се случва обаче в ситуациите в полза на другия отбор. В 26-ата минута за единоборство между Даниел Димов и Георги Миланов, веднага е показан картон на капитана на “моряците” (в следващото видео)

Тук изниква въпросът – има ли значение за Волен Чинков играч на кой отбор е попаднал в дадена ситуация за решенията, които взема? И този въпрос трябва да му бъде зададен от хората, които са на върха в съдийството. Защото за футболната общественост отговорът е ясен. Положението от години е такова и то няма как да се промени без истинска промяна.

И ако новият силен човек в съдийството Виктор Кашай е дошъл на този пост, за да оправи нещата, сега е моментът да се заеме. Защото и без това вече е късно…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.