Дузпи, червени картони и 103 минути футбол в Разград, за да разделят Лудогорец и Левски

Първият полуфинал между Лудогорец и Левски за Купата на България ни предложи повече емоции при днешното 2:3, отколкото през целия турнир до тук, защото видяхме почти всичко, което великата игра може да ни предложи.

Кирил Десподов откри резултата в 11′ след страхотен удар от дистанция, за да препарира Пламен Андреев.

След почивката Драган Михайлович и Билал Бари обърнаха резултата в полза на „сините“.

Но Хосе Кабрал и Антон Недялков си изпросиха по два жълти картона десетина минути преди края, за да нажежат допълнително обстановката на „Лудогорец Арена“.

Разправиите в онази ситуация принудиха съдията Ивайло Стоянов да даде цели 8 минути продължение, а в 93-тата реши да посочи бялата точка при играта с ръка на Цунами в собственото наказателно поле. От бялата точка Пиерос Сотириу изравни резултата.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpfcludogorets1945%2Fposts%2F2535287386603596&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”660″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

Но това далеч не бе всичко, защото в 99′ за сходно положение Пластун наруши правилата и трябваше да бъде отсъдена дузпа за гостите. Георги Миланов се нагърби, но ударът му бе спасен от Симон Слуга. ВАР обаче се намеси и показана, че хърватинът е напуснал голлинията си преди изпълнението и наказателният удар трябваше да се пребие. Този път обаче Марин Петков пое отговорността и успя да преодолее вратаря за крайното 2:3.

Мачът продължи далеч отвъд минималното добавено време, а всички емоции дойдоха в повече на Станимир Стоилов, който бе заснет да търси физическа саморазправа с играчи на съперника и съдията. В резултат той бе изгонен след последния съдийски сигнал от Стоянов.

Реваншът на „Георги Аспарухов“ се очертава да е не по-малко интригуващ на 22 април.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flevskiofficial%2Fposts%2F368969238577834&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”665″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.