Олександър Усик е отслабнал с 10 кг. заради войната в Украйна

Носителят на шампионските пояси на WBA, IBF, WBO и IBO в тежка категория в бокса Олександър Усик е отслабнал с цели 10 кг., след като взе участие в отбраната на Украйна по време на войната с Русия. Новината съобщи съпругата му Екатерина пред украинското издание PravadaTUT Lviv, цитирана от Daily Mail.

„Олександър изгуби 10 кг. за седмица във войната. Той бе толкова ужасен и шокиран, че се разкъсваше отвътре“, каза тя пред медията.

Усик положи огромни усилия в рамките на цяла година между мачовете си с Тони Белю през 2018 г. и Чаз Уитърспун през 2019 г., за да качи достатъчно килограми в опита си да покори най-тежката дивизия. В последствие украинецът срази Дерек Чисора и детронира Антъни Джошуа, за да се изкачи скоростно до световния връх.

Наскоро той бе освободен от армията, за да може да се завърне към ангажиментите си на ринга, където „Ей Джей“ го очаква за реванш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.