UEFA EURO 2020: УЕФА даде висока оценка на съдийството по време на първенството

Председателят на Съдийската комисия към УЕФА Роберто Розети даде висока оценка на реферите от Евро 2020. Той коментира и спорната дузпа в полза на Англия в продълженията на полуфинала срещу Дания, довела до успеха с 2:1 за “трите лъва”.

“Съдийството на Евро 2020 беше много успешно. Видяхме прекрасна работа на съдиите и помощниците им, както и коректна подкрепа от страна на VAR. Изиграха се 51 мача, а поводите за критики към съдиите бяха изключително малко. Искам да подчертая и коректното отношение от играчи и треньори към работата на съдиите”, сподели Розети.

“Може да коментираме този момент, защото сме напълно открити за дискусии. Дузпата бе отсъдена правилно. Съдията видя добре ситуацията, а VAR потвърди неговото решение. Защитникът не игра с топката, а имаше контакт с нападателя”, добави италианецът за дузпата, породила толкова много коментари.

ПРЕМИУМ АБОНАМЕНТ

Абонирайте се сега за ПРЕМИУМ секцията на СПОРТ ИНФО и ще получите достъп до огромна база от спортни прогнози и дозина промоции и актуални промо кодове за сайтове за залагания.